.

O MENI


Dragi prijatelji, dobrodošli u moj svet!

Moje ime je Jasmina Komadinović. Rođena sam 05.03.1980. u Novom Sadu, gde živim i radim. Završila sam Srednju školu za dizajn „Bogdan Šuput“ - smer  dizajn  tekstila 1999. God . u Novom Sadu, tada ni ne sluteći da sam na pravom mestu i na pravom putu. Od malena  sam imala osećaj za boje i estetiku. Volela sam da crtam, a i  pisanje je bilo još jedan način da se izrazim .

Na pitanje „odakle slikanje na svili i svila kao izbor slikarskog platna”, nemam pravi odgovor. Oduvek sam volela akvarel tehniku, te nju primenjujem i u radu sa svilom. Zaista su idealan spoj. Volim luksuz, kvalitet, originalnost… Svila, kao skupocena tkanina i jeste luksuz, a kao unikatno ručno oslikana ima sve osobine jedinstvenosti u ma šta bila pretvorena ( svilena ešarpa, haljina, košulja, tunika ili nakit od svile).  Njena lepota je neosporna. To je možda i deo odgovora na to pitanje.

Ono što sada sa sigurnošću mogu da potvrdim jeste da je to bio moj jedini i pravi  izbor. Zahvaljujući slikanju na svili, pronašla sam sebe, svoj hobi koji se razvio i u moj posao koji me u potpunosti ispunjava. „Kada pronađes posao koji voliš, više nikada nećes morati da radiš “, neko je rekao. Ovo je jedna divna istina.

Svila kao slikarsko platno mi je dala potpunu slobodu da svoju fantaziju pretočim u stvarnost.
U slikanju na svili ne postoje ograničenja ni pravila i zato je svako novo stvaranje nov, neopisiv doživljaj. Svako delo  je priča za sebe koja se ne može ponoviti. Svako delo je unikat .

Interesantno je da u toku slikanja svila postavlja prepreke i nikada ne možeš znati u kom pravcu će otići početna zamisao same slike, jer ti svila ne dopušta da sam sve osmisliš, ona je ta koja te vodi. Postoje trnuci kada izgubiš ritam sa njom, jer rad zahteva istovremeno brzinu i preciznost . Tada nastaju „greške” koje vremenom naučiš da prihvataš kao sastavni deo stvaranja. Upravo taj nepravilan potez, mrlja -  predstavlja “pečat” kao dokaz da je to radila slobodna ruka.

Imam inspiraciju i volju da trajem i uspem da do kraja ostvarim sve svoje zamisli, a to mogu zahvaljujući Vama koji podržavate moj rad.

Slobodno mogu reći da je moj najveći uspeh, posle toga što sam ostvarena kao majka, moj posao. Za sve što sam ostvarila do sada bilo je potrebno mnogo strpljenja, hrabrosti i vere, a toga će mi trebati i za naredne korake.

Hvala što me podržavate i time omogućavate da živim svoj san.

                                                                                                                                                                                                                                                                               

Svilene ešarpe

Svila kao slikarsko platno mi je dala potpunu slobodu da svoju fantaziju pretocim u stvarnost. U slikanju na svili ne postoje ograničenja ni pravila i zato je svako novo stvaranje nov, neopisiv doživljaj.

SPENS/Unikatni kutak

"Unikatni Kutak" u Novom Sadu,
ulica Trg mladenaca 6, čiji sam jedan od osnivača, je jedinstvena prodavnica - primamljivo mesto za sve one koji vole i cene unikatne modne detalje kao što su nakit, torbe, novčanici...i sama garderoba. Ovde možete videti i kupiti moje proizvode.
SPENS, lokal-atelje, u prizemlju (preko puta Juice Bara) je mesto gde stvaram i radim. Lep, otmen prostor gde možete pogledati, kupiti ili poručiti proizvode koje izradjujem. Radno vreme nije fiksno, pretežno sam tamo u popodnevnim časovima. Budite slobodni da me kontaktirate kada budete želeli doći ili ukoliko me ne pronadjete u ateljeu.